Praktijk Jansen

Basisschool

   Cito training

   Remedial Teaching

Cito training

Doel van de Cito training

Het doel van deze training is het zekerder maken van de leerling. Wanneer een leerling zekerder van zichzelf is krijgt hij/zij meer zelfvertrouwen en dus meer kans op een Cito score die bij hem of haar past. De Cito training moet niet om de verkeerde reden worden gekozen.
Het doel is niet om opgaven en antwoorden uit het hoofd te leren. Cito maakt elk jaar een nieuwe Cito Eindtoets, waardoor dit ook niet mogelijk is. Wel is de basis elk jaar ongeveer gelijk.

Inhoud van de training

De leerling maakt opgaven uit Cito Eindtoetsen van voorgaande leerjaren om vertrouwd te raken met de opdrachten en vraagstellingen. De opbouw van de Cito Eindtoets wordt besproken. Ook worden er delen van de Cito Eindtoets op tijd gemaakt om vast te stellen of de leerling genoeg tijd per onderdeel heeft of dat er tactisch moet worden overwogen om bepaalde opdrachten over te slaan en later terug te kijken.

Ook komen door het bespreken van de gemaakte opgaven van de Cito Eindtoets alle regels weer aanbod en kan er worden ingespeeld op hiaten die bij het kind worden ontdekt.

Vragen?

Neem contact met mij op voor een kosteloos vrijblijvend gesprek.