Bijles

Het uitganspunt van de bijles is het bijspijkeren van één of meerdere vakgebieden.

Vaak zijn ouders op zoek naar huiswerkbegeleiding terwijl de leerling bijles nodig heeft. Bijles is één op één begeleiding op één of meerdere vakgebieden. Natuurlijk kan er tijdens de bijles huiswerk worden gemaakt, dit is zelfs vaak het uitgangspunt.

Het huiswerk van het desbetreffende vak wordt onder begeleiding gemaakt. Wanneer de leerling het niet snapt of een vraag heeft kan deze direct worden beantwoord. Ook wordt er dan gelijk dieper op het onderwerp of probleem in gegaan. Dit kan vanwege de één op één begeleiding.

De bijles kan voor een korte periode zijn, denk aan een moeilijk hoofdstuk of voor een proefwerk- of tentamenweek. Ook kan het zijn dat de problemen dieper liggen waardoor er voor langere tijd bijles gegeven moet worden, denk aan de grammaticale regels van Engels of formules bij wiskunde of economie.

Omdat bijles op elk gewenst moment kan worden aangegaan en worden gestopt zijn de strippenkaarten ontstaan. De leerling kan per week aangeven of hij/zij de bijles wel of niet nodig heeft. Ook kan het zijn dat de ene week de bijles langer duurt dan de andere week. De strippenkaart wordt vooraf betaald en kan dan langzaam (in overeenstemming met leerling en ouder) worden opgebruikt.

Bijles kan worden gegeven van VMBO tot VWO en van de eerste tot en met de zesde.

Vragen?

Neem contact met mij op voor een kosteloos vrijblijvend gesprek.