Praktijk Jansen

Middelbare school

   Huiswerkbegeleiding

   Bijles

   Examentraining

Huiswerkbegeleiding

Het uitgangspunt van de huiswerkbegeleiding is om de leerling zelf weer op weg te helpen met tips en tricks naar het zelfstandig maken van zijn/haar huiswerk.

Er zijn verschillende redenen waarom een leerling zou kunnen profiteren van huiswerkbegeleiding. Vooral in het eerste jaar van de middelbare school is huiswerk maken voor de meeste leerlingen nieuw. Er komt veel kijken bij het maken van het huiswerk. Denk aan plannen, structureren, ‘leren leren’, agenda gebruik, magister enz. De meeste leerlingen pakken dit goed op en kunnen zelfstandig aan de slag. Helaas geldt dit niet voor iedereen.

Sommige leerlingen raken het overzicht kwijt of zijn teveel tijd bezig met inefficiënt leren. Wanneer je op zoek bent naar wat handvatten bij het maken van je huiswerk, kan huiswerkbegeleiding een goede oplossing voor jou zijn!

Soms is het beter om niet te wachten tot het mis gaat, maar om van te voren al in te grijpen. Wanneer uw kind in groep 8 zit en de leerkracht zorgen heeft over het maken van het huiswerk, is dat vaak al een goed moment om huiswerkbegeleiding in te zetten. Zodat er op tijd getraind kan worden en uw kind niet met een achterstand op de middelbare school begint.

Denk eraan een achterstand inhalen kost meer tijd en energie dan vooraf goed beginnen.

Vragen?

Neem contact met mij op voor een kosteloos vrijblijvend gesprek.