Miljoenwerf hoera voor Colin

Colin wordt 9 maart 11

Colin is bijna jarig. Op 9 maart wordt het jongetje uit de Amerikaanse staat Michigan elf jaar.

Colin is autistisch. Hij misdraagt zich vaak op school en andere kinderen vinden hem stom. Zijn lunch eet hij op het secretariaat, want zijn klasgenoten willen niet dat hij bij ze komt zitten.

“Toen ik vroeg of hij een feestje wil, zei hij dat dat weinig nut heeft, omdat hij geen vriendjes heeft”, zegt Colins moeder Jennifer. “Dus ik dacht, ik maak een pagina voor hem op Facebook, en als mensen daar positieve gedachten en bemoedigende woorden op zetten, is dat nog beter dan een feestje.”

Echte kaarten

En dat gebeurde. Ze maakte de pagina aan op 2 februari en hoopte op zo’n 50 reacties. Maar de pagina ging viral: inmiddels hebben ruim 980.000 mensen de pagina ‘geliket’. Daar komen elke paar minuten duizenden vind-ik-leuks bij.

Niet alleen stroomt de pagina vol met gelukswensen, ook sturen veel mensen een echte kaart naar de postbus die Colins ouders hebben geopend. Een juf heeft een foto geplaatst van kleuters die verjaardagskaarten voor Colin in elkaar knutselen.

Verrassing

“Vanochtend werd ik wakker en zag alle Facebookmeldingen”, schreef Jennifer gisteren. “Ik kan gewoon niet geloven hoe groot mijn kleine pagina is geworden. Dankjewel!”

Maar, waarschuwt ze, het moet wel een verrassing blijven. Colin hoorde van schoolgenoten dat hij op het nieuws is, en leraren hadden het ook over hem. “Colins vader en ik konden het wegkletsen, maar wees alsjeblieft voorzichtig als je hem in het echt kent. Dank!”

Lees verder op: http://nos.nl/l/609991